Juridisch medewerker Huurrecht

Het Steunpunt Bemiddelingskosten is op zoek naar enthousiaste rechtenstudenten die graag praktijkervaring willen opdoen met het huurrecht. Het Steunpunt is een samenwerking tussen de GSb, KAB en SOG en geeft juridisch advies aan studenten over betaalde bemiddelingskosten. Daarnaast bemiddelt het tussen de student en makelaars en is er intensief contact met de huurrecht-advocaten die zaken overnemen waar nodig.

Waar wij naar op zoek zijn:

  • Je studeert rechten en bent geïnteresseerd in het huurrecht
  • Je hebt je propedeuse gehaald (HBO of WO)
  • Je bent gemotiveerd
  • Je bent assertief
  • Je bent niet bang om in gesprek te gaan en te onderhandelen met makelaars

Als medewerker bij het Steunpunt Bemiddelingskosten heb je vier keer per maand een dienst van twee uur, waarbij studenten kunnen bellen of langs kunnen komen voor vragen. Daarnaast houd je thuis samen met je teamgenoot de zaken van je cliënten in de gaten en beantwoord je mails, bouw je dossiers op en zoek je contact met het bemiddelingskantoor of de advocaten. Als laatste vergadert het Steunpunt eens in de twee weken en help je mee met de promotie van de stichting. Gemiddeld ben je per week twee tot vijf uur kwijt naast je studie.

Doordat je intensief met de zaken bezig bent, in gesprek gaat met makelaars en contact onderhoudt met de advocaten doe je erg veel praktijkervaring op en leer je hoe je zaken tot een goed einde kunt brengen. Ben je een jaar beschikbaar en lijkt het je leuk om actief bezig te zijn met het huurrecht en andere studenten te helpen? Solliciteer dan zo snel mogelijk!

Solliciterenkan door je motivatiebrief en CV op te sturen naar secretaris@steunpuntbemiddelingskosten.nl. Voor meer vragen kun je contact opnemen via secretaris@steunpuntbemiddelingskosten.nl