Zoekopdracht

De kantonrechters in Noord-Nederland zien bemiddelingskosten, contractkosten of courtagekosten sinds 2014 vrijwel altijd als onterecht betaalde kosten door huurders. Ook in augustus 2014 oordeelde de rechter dat een student 695,00 euro onterecht had betaald, aangezien de makelaar al bemiddelde voor de verhuurder. De kantonrechter wees de student 695,00 euro + wettelijke rente (samen maar liefst 800,00 euro) toe. Veel makelaars verweren zich door te zeggen dat de huurder een zoekopdracht heeft getekend en dat de makelaar dus in opdracht van de huurder bemiddelt. De kantonrechter heeft dit argument van tafel geveegd. Ook wij merken dat veel makelaars en bemiddelingskantoren zogenaamde zoekopdrachten door de student laten ondertekenen, vaak op het moment dat de student de kamer al bijna geaccepteerd heeft en zich nog moeilijk terug wil of kan trekken. Ook als je dus een zoekopdracht hebt getekend heb je vaak recht op terugbetaling van de bemiddelingskosten. Laat je niet overbluffen door de makelaar en neem gratis en vrijblijvend contact met ons op over je betaalde bemiddelingskosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.